ساخت پرقدرت ترين فرستنده اف ام در كشور
روزنامه کیهان

با تلاش جهادگران جهاد دانشگاهي واحد خواجه نصيرالدين طوسي، پرقدرت ترين فرستنده راديويي اف ام مورد نياز كشور با توان 10 كيلووات ، طراحي و ساخته شد.
    به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي، طراحي اين فرستنده با استفاده از آخرين تكنولوژيهاي روز دنيا، مطابق استانداردهاي جهاني برودكست و استفاده از سيستم خنك كنندگي پيشرفته مايع خنك، گامي بلند در خودكفايي كشور محسوب مي شود.
    دكتر سعيد قاضي مغربي معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي در اين باره گفت: انجام تمامي مراحل مطالعه، طراحي، نمونه سازي، ساخت و توليد اين محصول همگي به دست اعضاي هيئت علمي و پژوهشگران جوان اين نهاد، بدون كمك شركت هاي خارجي يا كپي برداري از محصولات مشابه، آن هم در شرايط تشديد تحريم ها و جنگ اقتصادي و با حمايت گسترده مديران سازمان صدا و سيما از نيروهاي پرتوان داخلي انجام شده است.
    وي افزود: به دنبال طراحي و ساخت نزديك به يكصد فرستنده يك و دوكيلوواتFM در سال هاي 88 و 89 و نصب آنها در ايستگاه هاي راديويي كشور و به دنبال نياز رسانه ملي به فرستنده هاي جديد، از ابتداي سال 90 طراحي نسل جديد فرستنده هاي يك و دو كيلووات در دستوركار پژوهشگران اين نهاد قرار گرفت و به لطف خدا در كمتر از يك سال فرستنده هاي جديد با قابليت هاي منحصر به فرد استفاده از اكسايترهاي ديجيتال بومي، تقويت كننده هاي تمام نيمه هادي L.DMOS با راندمان بالا، سيستم هاي كنترلي و ديجيتالي با پردازشگرهاي جديد ARM وصفحات كاربري گرافيكي لمسي و امكان كنترل و مونيتورينگ از راه دور طراحي گرديد و تاكنون 60 دستگاه از اين فرستنده ها توليد شده است و تا انتهاي سال نيز قريب به 120 دستگاه ديگر نيز توليد و تحويل رسانه ملي خواهندشد.
    به گفته دكتر قاضي مغربي طراحي و ساخت نمونه فرستندهKW5 نيز از ديگر دستاوردهاي پژوهشگران جهاد دانشگاهي واحد خواجه نصيرالدين طوسي درسال 90 بوده است كه با تلاش شبانه روزي براي اولين بار در كشور فرستنده اف ام با توان 5 كيلووات مورد بهره برداري قرارگرفت، با كسب دانش ساخت فرستنده هاي پرقدرت راديويي و مطالعه و تحقيق آخرين تكنولوژيهاي موجود در عرصه برودكست با ساخت و تركيب توان چهار آمپلي فاير پرقدرت 3 كيلوواتي در يك كمباينر يا جمع كننده قدرت كه با روشي نوآورانه و ابداعي توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهي واحد خواجه نصير، ساخته شد براي اولين بار، كشور به دانش و توان ساخت فرستنده هاي 10 كيلووات با خنك كنندگي پيشرفته مايع خنك، دست يافت و از خريد محصولات خارجي كه به دليل تحريم ها تامين آن محصولات نيز تقريبا غيرممكن بود، بي نياز گشت.
    وي افزود: پيش از اين فرستنده هاي پنج و ده كيلووات مورد نياز كشور از خارج خريداري شده و متاسفانه به دليل مشكلات و محدوديت هاي نگهداري و پشتيباني، تنها در سقف 60درصد توان نامي مورد بهره برداري قرارمي گرفتند، از سوي ديگر فرستنده هاي توليد داخل قيمتي نزديك به نصف قيمت فرستنده هاي خارجي داشته و با استفاده از محصولات بومي، در خروج ارز از كشور نيز صرفه جويي قابل توجهي صورت خواهد گرفت.
    وي خاطرنشان كرد: علي رغم دستاوردهاي مذكور، مهم ترين دستاورد رويدادهاي علمي از اين دست، ارتقاي روحيه اميد به آينده، نشاط و خودباوري پژوهشگران و مبتكران جوان به عنوان بزرگ ترين سرمايه هاي ملي و حفظ و ماندگاري آنها در عرصه جنگ و جهاد علمي كشور است كه به جامعه جوان كشور هديه مي شود.
    وي دستيابي به دانش بومي ساخت محصولات فناورانه و پيچيده فركانس و توان بالادر اين نهاد را فرصتي براي خودكفايي كشور در ساير كاربردهاي مرتبط در كشور دانست و تصريح نمود: جهاد دانشگاهي وظيفه خود مي داند از دانش به دست آمده براي تامين نيازهاي مخابراتي و صنعتي ساير سازمان ها و نهادها استفاده نموده و در صنايع مرتبط همچون هواپيمايي و هوانوردي، ارتباطات راه دور، صنايع دفاعي و پزشكي نيز وابستگي به بيگانگان را به حداقل برساند.

روزنامه كيهان، شماره 20365 به تاريخ 6/9/91، صفحه 7 (دانش و پژوهش)