بازدید رئیس جهاد دانشگاهی و معاون فنی سازمان صدا و سیما از روستای پاک روستای بدون ماهواره طرح فرهنگی شهید ابراهیم هادی
رئیس جهاد دانشگاهی و معاون فنی سازمان صدا و سیما از محل نصب فرستندهای دیجیتال روستایی (طرح روستای پاک روستای بدون ماهواره طرح فرهنگی شهید ابراهیم هادی) واقع در روستای خچیره بازدید بعمل آوردند.

رئیس جهاد دانشگاهی و معاون فنی سازمان صدا و سیما از محل نصب فرستنده­ی دیجیتال روستایی در روستای خچیره بازدید بعمل آوردند.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد خواجه نصیر پس از گذشت 3 ماه از تاریخ نصب فرستنده­ی دیجیتال محلی در روستای خچیره و با توجه به لازم بودن تاییدیه­های فنی و عملکردی این سیستم، معاون فنی سازمان صدا و سیما، مهندس علیدادی و رئیس جهاد دانشگاهی، دکتر طیبی، از روستای خچیره و سیستم نصب شده بازدید بعمل آوردند. در این بازدید عملکرد فرستنده­ی تلویزیونی دیجیتال محلی به طور کامل مورد ارزیابی قرار گرفت و سیستم از نظر عملکردی مورد تایید واقع شد . تست­های انجام شده در زمان بازدید شامل تست در فضای باز توسط گیرنده­ی پرتابل و تست در فضای بسته و قرار دادن آنتن درون ساختمان مسجد روستا، بوده است. در تمامی تست­ها تصویر گیرنده بسیار مناسب بوده و کیفیت تصاویر و عدم قطعی آن­ها مورد تایید کارشناسان محترم سازمان صدا و سیما قرار گرفت.

نصب آزمایشی دوم در روستای مذکور از توابع شهرستان طالقان انجام گردید. با توجه به اطلاعاتی که از موقعیت و محل­های مناسب نصب این سیستم وجود داشت، یک عدد پایه با حداکثر ارتفاع حدود 4.5 طراحی و ساخته شد. بعد از عزیمت به روستا و مشاهده محل نصب سیستم، در مدت زمان حدود 30 دقیقه، کلیه اجزاء سیستم نصب و راه اندازی گردید و سپس تست­های آزمایشی شروع شد.

یکی از موثرترین روشهای تهاجم فرهنگی دشمن، رخنه به عمق خانه های مردم کشور ما، از طریق هزاران شبکه ماهواره ای است و متاسفانه در قریب پنج هزار روستای کشور، امکان دریافت شبکه‌های تلویزیونی صدا و سیما وجود نداشته و یا تنها دو یا سه شبکه با کیفیت پایین به صورت آنالوگ، قابل دریافت است و تنها وسیله­ی دریافت شبکه های جمهوری اسلامی، نصب تجهیزات گیرنده ماهواره­ای می­باشد.

با توجه به نیاز به حق جوانان روستایی برای مشاهده اخبار، فیلم، سریال و برنامه های سرگرم کننده صدا و سیما، پدران و مادران علیرغم میل باطنی، ناگزیر به نصب دیش و گیرنده ی ماهواره برای اجابت این درخواست به حق نوجوانان و جوانان خود می باشند.

رشد روزافزون تعداد گیرنده های ماهواره ای در منازل روستایی از سویی و غیر قابل کنترل بودن آن توسط والدین از سوی دیگر، آسیب ها و پیامدهای منفی جدی برجوامع روستایی ما به دنبال داشته و تهدیدی مؤثر برای نظام و هویت آینده سازان آن می باشد.

جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی انقلابی با ماموریت پژوهش و خودکفایی کشور و اجرای طرحهای فرهنگی، با سابقه بیش از سه دهه فعالیت در طراحی و ساخت فرستنده­های پرتوان رادیویی سازمان صدا و سیما و پروژه­های دفاعی کشور، از سال گذشته مبادرت به طراحی و ساخت فرستنده تلویزیونی دیجتیال، مخصوص روستاهای سراسر کشور نموده است.

با استفاده از این سیستم می توان، سیگنال تصویر24 شبکه ملی و32 شبکه استانی و صدای 55 شبکه رادیوی ملی و استانی صدا و سیمای جمهوری اسلامی را از ماهواره دریافت و پس از فیلتر و تقویت، بصورت HD با فرمت DVB-S2  در باند آزادL   برای همه خانواده­هایی که در شعاع پنج کیلومتری این فرستنده هستند، ارسال نمود.

با توجه به بومی­سازی این تکنولوژی، در صورت تولید انبوه آن، هزینه تجهیزات مورد نیاز هر روستا، بسیار ناچیز و کمتر از پنج میلیون تومان پیش بینی می شود.

استفاده از نیروهای جهادی برای کار شبانه روزی در طراحی و تولید سیستم و بهره برداری از توان عظیم نیروهای جوان، پرانرژی و مستعد در روستاها و همیاری بسیج، شورای ده و بخشداری باعث خواهد شد بتوان در زمان کوتاه، مبادرت به توسعه سیستم در روستاهای سراسر کشور نمود.

نصب، راه اندازی این سیستم بسیار آسان و سریع می باشد و در کمتر از چند ساعت می توان فرستنده روستایی را در بالای یکی از مکانهای عمومی روستا، همانند مسجد، بسیج و بخشداری نصب و راه اندازی و افتتاح کرد. در نتیجه عملا نیازی به هزینه های بسیار لازم برای ایجاد سایتهای پیشرفته مخابراتی صدا و سیما و زیرساخت های هزینه­بر آن، در روستاها نمی باشد.

با آموزش سیستم به جوانان مستعد، به راحتی می توان نگهداری آن را به نیروهای خود روستا سپرد تا هزینه نگهداری و کنترل تجهیزات بسیار ناچیز باشد. این سیستم به نحوی طراحی شده که دائما شرایط کاری خود را به گوشی همراه مسئول مربوطه در روستا و مونیتورینگ مرکزی در تهران گزارش و خطاهای رخ داده را هشدار می دهد.

با توجه به هزینه سیستم  پیشنهاد می گردد، برای هر چند روستای نزدیک به هم، یک مجموعه کامل تجهیزات رزرو نیز به مسئول یکی از روستاها تحویل گردد تا در زمان خرابی احتمالی، تعویض نمایند.

هزینه گیرنده و آنتن این سیستم نیز کمتر از پنجاه هزار تومان بوده و چنانچه بخشی از روستاییان گیرنده ماهواره در اختیار داشته باشند بدون نیاز به هزینه اضافی، می توانند از همان گیرنده برای دریافت تصاویر این سیستم، استفاده نمایند. همچنین می توان از صدها هزار گیرنده موجود در انبارهای کشور، که در مبادی ورودی، جلب شده است استفاده و آنها را به خانوارهای روستایی عرضه نمود.